Home / Miről szól a babaúszás?

Miről szól a babaúszás?

A babaúszás segít, hogy már egészen pici korban megszerethessék a gyerekek a sportot, ami leggyakrabban ahhoz vezet, hogy a sport életmóddá válik. Hosszabb távon a babaúszás elősegíti, hogy már kisgyermekkorban igénnyé váljon a sport. A babaúszás rendkívül hatékonyan segíti a motorikus fejlesztést, amikor a baba „összeharmonizálja” kezeinek és lábainak mozgását és mozdulatait, ezáltal koordináltabbá válik a baba mozgása. A babaúszás elősegíti a szociális viselkedés javítását, valamint a gyermek pszichikai és fizikai fejlődésének intenzívebbé válását.

A babaúszásnak nem az úszás mielőbbi megtanítása a célja…

hiszen ezek a picik, életkoruknál fogva sem taníthatóak a szó sport értelmébe vett úszásra. Mert az úszás, a vízben végzett szabályos testmozdulatok sorozata, melynek következménye képpen, a test a víz felszínén marad és még tovább is halad. Ez természetesen nem várható el egy csöppségtől, de gyakran még a felnőttektől sem…

A csecsemők inkább a fizikai meghatározás szerint úsznak, vagyis lebegnek a vízen, amit ösztönös mozgásokkal egészítenek ki. Ezek nem tanult és nem tanítható mozgások, az életkori sajátosságok miatt sem.
Mielőtt a baba megszületik 9 hónapot tölt a magzatvízben, ezt az idilli állapotot élik meg a picik amikor a babaúszáson a szüleikkel együtt úsznak a medencében. Ilyenkor a babáknak a biztonságot a szüleik adják, a szüleik biztonságos fogása, amit mi tanítunk meg Nektek az első pár foglalkozás alkalmával.

Mire jó a babaúszás?

A rendszeres babaúszás a gyermeket gyakran juttatja előnyhöz a testi és szellemi fejlődés terén kortársaival szemben.
Pozitív hatások megmutatkoznak a keringésben, a tüdő teljesítményének növekedésében, fokozza az izmok erejét.
A vízben való mozgás egy korai koordinációs és ügyességi kihívás. Mivel a baba fejlődésének e szakaszában, még nem képes a gravitáció ellenében ilyen jól mozogni, ezért a víz egy ideális közeg számára.

Kisgyermek úszás 2 éves kortól 4 éves korig

2015 októberétől külön foglalkozunk a 2 éves kort betöltött kicsikkel. 2-4 éves kor között érnek el a kicsik abba a korszakukba amikor már egyedül tudnának mozogni a vízben de idegrendszerileg ( az úszás során nagyon sok mozgást kell összerendezni) és érzelmileg sem alkalmasak még, hogy szülő nélkül foglalkozzunk velük a vízben.  Éppen ezért egy ún. átmeneti időszakot iktatunk be ahol még szülőkkel együtt de már az úszás alapjaira oktatjuk a gyerekeket.

Az úszás mozdulatait a szárazföldön is kis közös tornával előkészítjük. A foglalkozások 40 percesek amiket egy 5-10 perces kis torna előz meg. Itt már az úszás alapjait tanulják meg a gyerekek eszköz használatával persze a szülők segítségével. Pl: siklás hason és háton, tudatos levegővétel és vízbe való kifújás, hát és gyors kéz és lábtempó és ezek összekötése.

Minél több önálló munkával. Medencébe való beugrás és kiúszás, a fejes ugrás alapjai. Persze a merülés és a merüléses feladatok is megmaradnak. Szülő nélküli úszás oktatásra 5 éves kortól ajánlott leghamarabb vinni a gyerekeket!

Egészségesebb babák, erősebb immunrendszerrel…

Babaúszással megelőzhetők az egyre gyakoribbá váló tartáshibák, ráadásul a babaúszás a legmegfelelőbb mozgásmód a babának az élete első évében

Már 10 alkalom babaúszás is elegendő és nő a tüdő kapacitása, valamint az izmok ereje. A légző izmok a merüléses gyakorlatok által megerősödnek, ezért ezek a gyerekek jobban tudnak orrot fújni így kevésbé alakulnak ki szövődmények.

A babaúszó foglalkozások alatt a vérkeringés fokozottabbá válik, erősödik a szív, valamint az egész szervezet vérellátása.

A babaúszás hatására felgyorsulnak az élettani funkciók, ami hozzásegíti a kicsiket, hogy az immunrendszer jobban védekezzen a különböző betegségek ellen

A babaúszás segít a szülés közbeni sérülések, traumák, mozgásszervi elváltozások enyhítésében, terápiájában

Babaúszás
Babaúszás, Babaúszás Debrecen, Babaúszás oktatás, Babaúszó Foglalkozás, babaúszás bérletakció
Babaúszás debrecen
Babaúszás, Babaúszás Debrecen, Babaúszás oktatás, Babaúszó Foglalkozás, babaúszás bérletakció

Az első babaúszó foglalkozás FÉLÁRON!

Jelentkezés itt